Προϋποθέσεις

H καταχώρηση στον κατάλογο προυποθέτει:

  • Εγγραφή μέλους
  • Το κείμενο τόσο το συνοπτικό όσο και το αναλυτικό  που θα περιγράφει την ιστοσελίδα σας να είναι πρωτότυπο (αλλιώς δεν εγκρίνεται η καταχώρηση έως ότου πραγματοποιηθεί το πρωτότυπο)
  • Κόστος καταχώρησης 50€. (παραπομπή για πληρωμή paypal στο τέλος της διαδικασίας)

Τα αποτελέσματα έρευνας χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου έδειξαν...

Οι καπνιστές που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να κόψουν το κάπνισμα έχουν περισσότερες πιθανότητες να το πετύχουν σε σχέση με αυτούς που προσπαθούν να το κόψουν με τη θέλησή τους και μόνο ή με την αγορά βοηθημάτων για αντικατάσταση της νικοτίνης, όπως τσιρότα ή τσίχλες.
ερευνα για ηλεκτρονικο τσιγαρο

 

Μια έρευνα που έγινε στην Αγγλία με σχεδόν 6.000 καπνιστές βρήκε πως το 1/5 αυτών το είχε κόψει με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Αυτοί ήταν 60% περισσότεροι από αυτούς που δεν χρησιμοποίησαν τον ίδιο τρόπο, όπως λέει η έρευνα.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κολλεγίου του Λονδίνου είπε πως ήταν “προσεκτικά θετικοί” όσον αφορά τον ρόλο που θα μπορούσαν να παίξουν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.


Η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου έχει αυξηθεί ριζικά τα τελευταία χρόνια.
Η κίνηση στο Κάπνισμα και Υγεία εκτιμά πως περισσότεροι από 2.000.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τσιγάρο – ο τριπλάσιος αριθμός σε σχέση με πριν 2 χρόνια.
Οι μισοί από τους καπνιστές τα έχουν δοκιμάσει σε σύγκριση με το 8%  αυτών το 2010.
Οι χρήστες βιώνουν την αίσθηση του καπνίσματος με το να εισπνέουν τον ατμό του ο οποίος περιέχει συμπυκνωμένη νικοτίνη.
Άλλοι παραμένουν αρνητικοίή επιφυλακτικοί. Η κυβέρνηση της Ουαλίας θέλει να περιορίσει τη χρήση του στους δημόσιους χώρους διότι φοβάται ότι θα κοινοποιηθεί το κάπνισμα.
 ‘Εκτεταμένη εικόνα’
Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής έρευνας καθηγητής Robert West, ένας από τους ηγούμενους ειδικούς της Αγγλίας στο χώρο, είπε: ¨Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα μπορούσαν να καλυτερέψουν σημαντικά λόγω της δημοτικότητας τους συν τα τεράστια πλεονεκτήματα υγείας που σχετίζονται με το κόψιμο του καπνίσματος.
Επίσης επισήμανε πως παρόλα τα ευρήματα – δημοσιευμένα στο περιοδικό Εθισμός – ο πιο αποτελεσματικός τρόπος διακοπής του καπνίσματος είναι η χρήση των υπηρεσιών διακοπής του καπνίσματος NHS (national health service)  ο οποίος τριπλασίασε τις πιθανότητες διακοπής του καπνίσματος σε σύγκριση με την αγορά θεραπειών αντικατάστασης της νικοτίνης χωρίς τη βοήθεια ειδικών.
Και πρόσθεσε: ¨Μερικοί ειδικοί δημόσιας υγείας εξέφρασαν ανησυχία για τη δημοτικότητα του ηλεκτρονικού τσιγάρου μπορούν να ξανα κανονικοποιήσουν το κάπνισμα. Παρόλα αυτά, το παρακολουθούμε πολύ στενά το θέμα χωρίς να βλέπουμε σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία πουθενά.
¨Τα ποσοστά του καπνίσματος στην Αγγλία έχουν μεγάλη πτώση, το ποσοστά αυτών που κόβουν το τσιγάρο έχουν άνοδο και η κοινή χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταξύ των μη καπνιστών είναι αμελητέα.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμα στο NHS, αλλά ο ρυθμιστής των φαρμάκων, η Medicine και ο Οργανισμός Ρύθμισης Προϊόντων Υγείας προσπαθούν να τα κοινοποιήσουν επίσημα ως φάρμακα από το 2016.
Ο καθηγητής West είπε πως είναι πολύ νωρίς για να ξέρουμε εάν και πια προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου θα είναι διαθέσιμα, εφόσον χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να δουν αν η μακροχρόνια χρήση τους είναι ασφαλής 100%.
Παρόλα αυτά, είπε πως από ότι είναι γνωστό τα περιεχόμενα του ατμού του ηλεκτρονικού τσιγάρου θα είναι λιγότερο επικίνδυνα από το κάπνισμα.
Η ομιλίτρια του Υπουργείου Υγείας είπε: ¨Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα δεν είναι χωρίς κινδύνους, αλλά ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με κανονικό τσιγάρο και μπορεί να βοηθήσει κάποιους να κόψουν το κάπνισμα.
¨Οποιαδήποτε προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου που είναι αναγνωρισμένα ως φάρμακα μπορούν να γίνουν διαθέσιμα στην NHS. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις έρευνες που θα προκύψουν¨.